Dat de Amerikaanse economie er berooid bij staat wordt steeds duidelijk. Niet alleen is de koers van de euro die van de dollar al enige tijd gepasseerd, op alle fronten wordt het steeds duidelijk dat het internationale bankwezen niet veel meer is dan een groot gokspel waar vooral vermogende mensen de vruchten van hebben geplukt. Dat sprookje klapt nu hard op de werkelijkheid. In de VS is een van de grootste banken spectaculair omgevallen. Van deze week een koers van 54 dollar is nu nog maar 2 dollar over.   Hoe we dat gaan betalen? Met belastinggeld natuurlijk! :

 Governments need to be ready to use public funds to prop up struggling financial markets.

Zie ook nu.nl. En zo tellen we onze zegeningen bij de vrije bankmarkt en diens vermogen om winst niet te laten zegevieren over het in stand houden van een van de peilers van de moderne samenleving (economie).