Eerste dag, eerste kans op onregeldheid. De Eurlines ging echter vrij vloeibaar richting Brussel waar we om 13:10 aankwamen. Checkin Hostel ( bij een teringdrukke winkelstraat overigens – gvd en ik hou niet van winkels op zaterdag ). En daarna op zoek naar vertier!


n.b. aangezien ik mijn USB-kabeltje vergeten ben nog geen beeldmateriaal. snief en ik heb zulke leuke pica’s.

Via de munt naar de groote markt geworsteld ( over de toeristen heenlopend! ) en beetje rond het centrum gedwaald. Daarna bier gedronken in La Poste ( met locals! ), een of andere vage tent en de churchill pub ( cultureel als we zijn. Van Vlaams naar Frans naar pints Kilkenny ).

En eindelijk, de verstaander hoort met er vaker over lyrisch zijn, weer eens bij een restaurant libonais gegeten. Veel knoflook, olijfolie ( het eten hoort daarin te zwemmen ) en pepers. Goed dus!

atoommeuk.jpg

23/12 Atomium eindelijk eens gezien. Een ritje langs de gezellig industriele wastelands van Brussel. En ook ter plekke was het weer geheel in overeens stemming met de architectuur ( grauw en somber ). Een kernmerk van de gemiddelde Brusselse ruimtelijk ordening overigens. Alhoewel sommige straten verbazingwekkend sfeervol kunnen zijn.

gezellig_brussel.jpg
Gezellig Brussel!

Vervolgens gelyncht met frit en andalouse ( moet als je in Belgie ben! ) en kofz0r gedronken op place de la Liberte. Ook weer eens of ander vaag locals-tentje. Zondag 12:15 en we waren de enige die niet aan het bier waren. Af en toe denk ik dat ik toch in het verkeerde land ben geboren. Overigens ook qua buurt een aanrader in plaats van ‘Renier’ en de deprimerende blokkenmeuk rond congres ( met een streepje ).