Vliegen is wachten. En twee keer vliegen is heel lang wachten. Gelukkig konden we terecht voor alles wat onze hartje begeerde op het uitgebreide vliegveld van Vienna International Airport! Tot zover de theorie.

oostenrijk.jpg
ach so!

In fact zijn er geen nachtvluchten op Wenen. Het vliegveld sluit voor 4-5 uur min of meer. Aankomst 22:10, werkelijke aankomst ietjes later, maar soit. Gelukkig is er nog een cafe open! En aangezien cappuchino ( onze theoretische nachtdrank ) net zo duur is als 0,5 litertjes Oostenrijks bier is de keuze ook vrij snel gemaakt. En himmel sei dank, rauchen am flughafen! Iets wat in Brussel helegaar nergens meer mag ( rokers: mijd Zaventem! ) . Ja , Osterreich is toll.

vienna_airport.jpg
Vienna airport: geen nachtleven! Funkyzeit aus

Iets later: exit cafe. We krijgen nog wel een genade biertje, maar daarna is het ook aansluiten geblazen om op de harde stalen (roestvrij!) bankjes de komende 4.5 uur te brakken.

Het is voor het goede doel. Inchecken gaat wonderbaarlijk snel en handig, dus dat scheelt alweer. We zijn het om het maar eens te zeggen – behoorlijk zat, al dat gewacht. Sofia voor ontbijt! Dat dat een leuke theorie blijkt te zijn zien we in de volgende aflevering van deze serie. Spannend!