En hoe kom je daar dan achter! Dat krijg je als er een aantal dagen tussen indienen van een motie en de reactie zit. Ik werd vandaag gebeld door een ambtenaar dat het uberhaupt -niet- kan momenteel. Het rijk geeft gemeenten namelijk een aantal mogelijke belastingmaatregelen en deze bestaat nog niet.

Vreemd, aangezien ze in Tilburg een aantal jaar geleden w?l bijna deze belasting heeft ingevoerd. Hoe kan dat? Een belrondje in Tilburg ( ruimte – economische zaken – grondbedrijf – bouwbeleid etc ) heeft weinig opgeleverd. Dan maar contact gezocht met de auteur van een belangrijke rapport hierover. Maar die moeten nog terugbellen. En natuurlijk ook contact gezocht met de collega’s in het Tilburgse.

Spannend allemaal, maar een goed voorbeeld hoe eigenlijk niemand in bestuurlijk Nederland nou echt zicht heeft op wat er gebeurd. En weet ik eigenlijk nog wat er twee jaar geleden allemaal besproken is?

En nog een linkje naar een interessant rapport!

Overigens maakt de SP zich in de Tweede-Kamer gelukkig ook druk over leegstand van gebouwen.