Genieten af en toe met het CDA. In het nieuws vandaag een paar uitspraken:

┬áHet CDA bestrijdt dat er een woningtekort is in Nederland. Dat heeft Tweede Kamerlid Ruud van Heugten van de partij vandaag gezegd. “Er zijn voldoende woningen beschikbaar.

Volgens Van Heugten is het echte probleem dat mensen weigeren om in bepaalde typen woningen of in specifieke wijken te wonen. “Het is een kwaliteitsvraag”, stelt hij. Volgens de CDA’er heerst in sommige regio’s zelfs een overschot aan woningen.

Interessant. Zeker als je naar de wachtlijsten kijkt. Waarom zijn er dan duizenden mensen op zoek naar een woning? Als je alleen kijkt naar middenklasse woningen die ‘middelduur’ zijn ( boven de 2 ton dus ) dan geef ik het CDA gelijk. Komt ook door een groteske overproductie, kijk maar bijvoorbeeld naar de Vinex-wijken. Vrijwel alle nieuwe woningen zijn middelduur, duur of heel duur. De vraag zit juist bij starters, jongeren, ouderen met weinig inkomen en alleenstaanden.

Om de zogeheten probleemwijken prettiger te maken voor de bewoners, wil het CDA samen met de ChristenUnie dat grote steden extra geld krijgen voor volkstuintjes. In de tuintjes maken mensen met een verschillende achtergrond gemakkelijker contact met elkaar.

Interessant dat de SP vaak voorop loopt. Motie van Velzen ( Krista ) heeft al tijden geleden opgeroepen tot het behoud van volkstuinen. Om ontspanning voor mensen vast te houden, maar ook omdat ‘allochtonen’ ook graag gebruik maken van dit soort voorzieningen. Kijk maar eens bij het complex aan de Voorweg.

Helaas zijn beide punten voor de raad een schot in het donker. Zo komt er voorlopig geen eind aan het huidige woningbouwbeleid en blijven volkstuinen verdwijnen. Volgend slachtoffer gaan het complex bij het Prinses Maximaplein ( Kwadrant ) zijn ten gunste van grootschalige ‘leisure’ ( soort van ontspanning die vooral veel mag kosten ).

Kom maar op met dat extra geld, hier worden juist de peilers van de stad afgebroken.