Dat de OV-Chipkaart nog veel kinderziektes kent is alom bekend, zeker voor mensen die wel eens naar Rotterdam willen. Op termijn ( rond 2009 ) zal het hele Nederlandse OV-systeem overschakelen. Onlangs heeft iemand van de HTM een presentatie gehouden voor de Commissie Ruimte over dit onderwerp. Afsproken is toen dat men schriftelijk technische ( te lastig en gedetailleerd om voor de vuist weg te beantwoorden ) vragen te stellen. Daar heb ik dan ook maar gebruik van gemaakt. De vragen gaan o.a. over de zorgen die onze fractie heeft bij dit systeem: privacy, kosten, gebruik en fraudegevoeligheid.

Naar mijn mening te weinig aandacht voor de risico’s die worden genomen. Dat heeft ook zeker te maken met een gebrek aan inzicht en de complexiteit van het systeem.? Zeker de eerste vragen zijn voor de leek wellicht wat moeilijk, maar dan moeten ze maar geen ICT’ers in de raad zetten!

Technische vragen OV-chipkaart.pdf (PDF)