Denk ik een mooi ooggetuige verslag van de eerste dag herstart RandstadRail te schrijven neemt Daniel al weer een deel van de wind uit mijn zeilen. Maar goed toch maar even de eerste observaties. Gelukkig rijdt het ding weer want in mijn dagelijkse rit naar Rotterdam was ik de andere oplossingen ( auto naar Berkel of via Gouda met de trein ) meer dan zat.

Enigzins onwennig was het voor veel mensen nog wel (’rijd ie echt?!’ vroegen mensen ongelovig aan elkaar) . Op maandag een strippenkaart zien te vinden blijft een aardige opgave. Bovendien zijn de puntenkaarten weliswaar niet meer beschikbaar, maar nog wel geldig. En deden op halte ( station mag niet meer ) Voorweg de machines het niet. Bovendien is het niet mogelijk om gewoon op de halte een kaartje te krijgen. Dat komt voor een groot deel ook door de OV-chip. Maar die hebben de meeste mensen nog niet. Ik vind het erg onvriendelijk dat je niet ter plaatse iets kan regelen, iets waardoor minder regelmatige OV-gebruikers extra worden aangemoedigd om dan toch de auto maar te pakken.

In de RR zelf waren nog wat HTM-informatiemensen aanwezig die de indruk wekten met een folder en zonder instructie in het ding gezet te zijn. Meeste haltes waren niet bekend evenals het antwoord op vragen hoeveel stripppen /punten deze of andere halte was. Uiterst vriendelijk waren ze wel overigens.

Het zijn de puntjes op de i die nog even gedaan moeten worden. En de reistijd? Het moet mogelijk zijn binnen 30 minuten op Hofplein te zijn. Stukken sneller dan andere vervoersmiddelen, dus daar ben ik blij om. Hopelijk kan de krakeling ook snel weer beginnen!