Vandaag nadat via bronnen duidelijk was geworden dat het vermoedelijk weer de verkeerde kant op ging met de leegstand van kantoorruimte een nieuw overzicht opgevraagd ( Kon overigens erg snel vanuit de gemeente – hulde! ) .

Helaas is de leegstand weer een paar procenten gestegen. De lijst meldt 15,3% leegstand. Dat benadert kortom bijna 1 op de 8 kantoorpanden.

Een belangrijk argument van het college was altijd ‘frictieleegstand’, wat een tijdelijk fenomeen is doordat bedrijven zich verplaatsen. Kijkend naar de cijfers van toe en nu valt op dat het juist grotendeels dezelfde kantoren zijn die niet worden gevuld. En dan voornamelijk in gebieden die al overvloeien van kantoren ( snelweglocatie Meerzicht / Driemanspolder / Rokkeveen ). Goede voorbeelden zijn de Boerhaavelaan, Plein der Verenigde Naties, Bredewater etc. Overigens komen er nog duizenden vierkante meters kantoorruimte bij de komende jaren.

Kijk en vergelijk