Dat noem ik de recente aanklachten tegen de afdrachtsregeling. Als SP-raadsleden dragen we in principe de hele vergoeding af aan de partij. U zult zich wellicht afvragen waarom? De reden is duidelijk, in elk geval voor mij. Vele vrijwilligers zetten zich in voor de SP, bijvoorbeeld in het bestuur ?n belangerijker, al die mensen die voor ons verspreiden, campagne voeren en wat al niet meer.

Is wat wij doen dan 1580 euro per maand meer waard? De SP maken we met zijn allen! Fractiewerk, afdelingsactiviteiten of tussen de mensen op straat, voor de SP maakt dit geen verschil.

Bovendien zou ik voor dat bedrag eigenlijk niet meer hoeven te werken, dat zou oneerlijk zijn. Men wil nu die afdracht ongrondwettelijk verklaren. Dat vind ik pesterij. Ik kies toch zelf uit idealisme voor de SP? Indien de afdrachtsregeling niet meer zou mogen dan moet ik het bedrag zelf overmaken aan de partij. Weer een extra kantoorhandeling waar ik niet op zit te wachten. Zoals het nu gaat ( automatische overdracht – automatische vergoeding ) vind ik juist zeer handig.
Conclusie: Het wordt zo ongeveer illegaal om je batenloos in te zetten voor mensen. Dit noem ik marktvervalsingLink