‘Kom in de Keet’, zo heet het project van Stichting MiKog, een kunstenaarscollectief uit Meerzicht. Met een keet ‘touren’ zij door de straten van de wijk om op een ongewone plek ontmoetingen met buurtbewoners aan te gaan. Het leuke is dat iedereen even een praatje kan gaan maken met een kopje koffie. Een reizende ontmoetingsplek dus.

Nu de keet deze week in mijn straat staat moest ik natuurlijk gewoon even langs gaan. Ik heb een tijdje gepraat en er kwam ook nog een artistieke flatbewoner langs om zijn kunst te tonen. Erg leuk, want dat wist ik zelf helemaal niet. Zo zie je toch maar weer!

Later volgt er dan met mensen die zich daarvoor opgeven een workshop met uitendelijk als resultaat een pannenlap (jaja!) bij elk huishouden in Meerzicht in de bus en een expositie. Zie ook de website. Maar ik kan vooral aanraden om zelf eens te gaan buurten!