ARBO wetgeving ( voldoen aan goede werkcondities op het werk ) is natuurlijk niets mis mee. Alhoewel ik mij afvraag hoe ver je daar precies in moet gaan. Voldoen aan vragen van werknemers die speciale voorzieningen behoeven lijkt mij prima. Evenals drempels weg etc

Momenteel moet ik een nieuw – in hoogte verstelbaar – bureau hebben. Waarom? ARBO wet. Dat dat bureau vervolgens precies op de standaard bureauhoogte blijft staan en waarschijnlijk niet meer wordt verplaatst doet daar niets aan af

Net als het thuiswerken. De wetgever is verplicht om daar ook alles volgens ARBO normen te hebben anders kan de werkgever daarop aangesproken worden. Thuiswerk lijkt mij juist een voorrecht waar de werknemer ook enige verantwoordelijkheid moet nemen. Net als roken op de werkplek thuis. Volgens mij kan de werkgever daar op aangesproken worden. Dat is bijna de omgekeerde wereld.

Is de ARBO wetgeving wellicht wat doorgeslagen?