Het hoeft niet meer. Dankzij jarenlange strijd van de SP in Europa en een motie van de PvdA hier. Helaas is bestuurlijk Nederland nog niet genezen van de marktwerkingkoorts, dus het zal wel doorgaan. Hier het nu.nl artikel. En daar viel me de volgende passage op:

“In het hele land profiteren reizigers van marktwerking. De dienstregeling is beter in gebieden waar het ov is aanbesteed, de bussen zijn moderner, de kosten dalen en de reizigersaantallen nemen fors toe. “

Oh my! Deze CDA-er reist vast niet per OV van het Drentse Hoogeveen naar Den Haag elke dag. Maar wellicht doelt hij op de enorme succes van Veolia, Connexxion, NS en de uitstekende staat van dienst van deze bedrijven? Modern materiaal , veilige bussen , dalende ticketprijzen en toenemende reizigersaantallen. Ik geloof er niet zo in. De FNV ondertussen ook niet meer.