Het poppodium De Melkweg in Amsterdam krijgt van de gemeenteraad een lening van een half miljoen euro. Het geld is bedoeld om een dreigend faillissement af te wenden. Ook stelt de gemeente een toezichthouder aan voor de muziektempel. Amsterdam vindt dat De Melkweg te belangrijk is om failliet te laten gaan. Een tiende van alle concerten in Amsterdam is in de Melkweg. Er werken zo’n 250 mensen.

De Melkweg heeft door de recente verbouwing een tekort van 1,8 miljoen euro. De toezichthouder moet samen met De Melkweg op zoek gaan naar geld om dat tekort weg te werken.

Vrijwel de gehele raad vindt dat de directie van de Melkweg fouten heeft gemaakt. Het geld voor de verbouwing was al uitgegeven, terwijl er geen dekking voor was.

Dat is schrikken! Net als je denkt dat sommige podia tenminste wel floreren! Na Nighttown, problemen bij Doornroosje in Nijmegen nu dus ook in Amsterdam! En dat terwijl Tivoli op het punt staat te verhuizen naar een enorme nieuw groot gebouw. Ook in Zoetermeer zijn er danige problemen geweest met de Boerderij. Dat geeft te denken of het verbouwen rond poppodia nou altijd maar zo positief gezien moet worden. Vaak zijn de oudere zalen sfeervoller, minder commercieel en naar steeds vaker blijkt ook minder risicivol. Wordt dit de nieuwe aderlating van cultureel Nederland?