Een interessante serie over de stand van zaken in het Midden-Oosten. Deel 1 gaat over de macht van de Israelische lobby in de Verenigde Staten. Wat is de macht van de Amerikaanse joden op de regering? En is er uberhaupt wel kritiek mogelijk? Andere delen belichten ook de rol van Irak, Iran en meer. Voor wie wil weten, maar dat toch nog niet doet verplichte kost! Klik klik.

Irak is een puinhoop. Iran gaat nucleair. Isra?l is gedemoraliseerd en Amerika tot op het bot verdeeld. Tegenlicht zoomt zes weken lang in op de Plaats des Oordeels, het Midden-Oosten, en schetst ontwikkelingen en toekomstscenario’s. Deze week de Isra?l lobby in Amerika. Want hoe re?el is het voor de VS nog Isra?l volop te steunen, nu de lont in het Midden-Oosten-kruitvat steeds korter wordt. Welke rol spelen de belangen van Isra?l in Amerika’s omgang met Irak en Iran? Hoe oneindig is de Isra?lisch-Amerikaanse vriendschap?