Om maar iets kerstigs te citeren. Morgen lekker op weg naar het land van Tjernobyl, bittere kou en chagrijnige flatblokken.

Ware het niet dat we dankzij meneer de Gore ineens nog Rose op het terras kunnen tjappen in November en daar men in het Oosten dankzij ‘de val’ ook niet meer onderuit komen. Kortom de -20 normaal is nu een treurige 2 – 4 graden. Boven nul! Daar ga ik niet zo lang voor reizen. Kou wil ik.

En met de chagrijnige gebouwen komt het ook al niet goed. Ach en wee.

Dan maar het hart ophalen in Warschau wat naadloos over de val van het communisme is gestapt en het lelijkste van commi architectuur bundelt met het lelijkste van kapitalistische architectuur. Een wansmakelijke combinatie van beton en spiegelglas dus. Goed mikpunt voor vuurwerk.

Fijn nieuwjaar in elk geval alvast.