Van Fok! ( Ja soms staat er nog wat nuttigs ) geript. Prima onderbouwing mijn inziens over de politieke gewoonten van het CDA:

1) In het verkiezingsprogramma wilde men 4 miljard bezuinigen op de zorg. Volgens CPB-berekingen was z?ker 3.5 miljard daarvan niet haalbaar. Dus wat zegt het CDA? ?We draaien die bezuiniging terug.? Leuk, maar paste het CDA dan hun hele verkiezingsprogramma aan? Er werd immers een flink gat geslagen in de financi?le onderbouwing van al hun plannen. Antwoord: nee, die onderbouwing voor het hele programma is NIET aangepast. Vraag: waarom niet? Wil het CDA na de verkiezingen soms alsn?g die 4 miljard bezuinigingen er doorheen rammen? De ervaring met het CDA (zie CDA-plannen v??r 2003 en na 2003) leert: ja dus.

2) Het CDA wilde kennelijk niet dat de kiezer in het verkiezingsprogramma iets kon lezen over hun plannen met het ontslagrecht. Dus kreeg de kiezer ??n versie van dat programma, en het CPB de andere, ?chte versie. Wat bleek: het CDA wil het ontslagrecht v?rgaand versoepelen. Dat wilde men dus voor u, lieve kiezer, verborgen houden, om het na de verkiezingen als een duiveltje uit een doosje door uw strot te rammen. (Zie wederom vergelijking regeerakkoord 2003 – verkiezingsprogramma CDA 2003.)

3) Daarnaast constateerde het CPB nog eens een extra ?1 miljard aan lastenverzwaringen (waarover u in de pers overigens weinig kon teruglezen). Hoe dat zit, kunt u hier terugzien: www.novatv.nl of www.uitzendinggemist.nl, de Nova-uitzending van vrijdag 27 oktober.

4) Als laatste: bij de installatie van minderheidskabinet Balkenende-III verklaarde men dat men ‘grote’ beslissingen zou uitstellen tot na de verkiezingen, dus overlaten aan een volgend kabinet. Daaronder zou dan ook de hervorming van het huurbeleid vallen. MISPOES! Eergisteren joegen CDA en VVD (om 1.30 ‘s nachts!) alsn?g die hervorming door de Tweede Kamer. Zelfs D66, dat toen het in de regering zat had meegeholpen aan de totstandkoming van het wetsvoorstel, was z? verbouwereerd dat men nu tegenstemde. Maar LPF en SGP stemden mee met CDA en VVD, met als gevolg: u, jongere, gaat straks zeer waarschijnlijk (en onder andere) en?rm hoge huren betalen als u uw eerste (huur)woning wilt betrekken.