Speciaal voor de mensen die denken dat stemmen op de PvdA of Cda nog een keuze genoemd kan worden:

Kunnen CDA en PvdA het echt zo slecht met elkaar vinden?

Terwijl het op de b?hne knalde, bleek in de coulissen van het begrotingsoverleg het tegengestelde. Verburg en Bussemaker ? die samen een meerderheid vertegenwoordigen in de Tweede Kamer ? zetten alvast tal van overeenkomstige punten uit hun verkiezingsprogramma?s om in wetswijzigingen. Zo wordt in 2007 de levensloopregeling met nieuwe belastingvoordelen aantrekkelijker gemaakt, krijgen zelfstandig onderneemsters recht op zwangerschapsverlof, komt er extra geld om de wachtlijsten bij sociale werkplaatsen weg te werken, en gaat de kinderbijslag de komende jaren waarschijnlijk met 320 euro omhoog. Allemaal omdat CDA en PvdA de handen ineen slaan.

VVD-Kamerlid Ed van der Sande was tijdens het debat zichtbaar ge?rriteerd over de escapades van coalitiegenoot CDA. ?Zeg het maar: wordt het minister Verburg (CDA) en staatssecretaris Bussemaker (PvdA), of andersom??

De krantenkoppen over gezamenlijke voorstellen van CDA en PvdA vlogen hem die ochtend om de oren. ?Kinderbijslag, zwangerschapsverlof, levensloop, AOW, re?ntegratie. PvdA en CDA zijn het gewoon eens. De vrijage is z? helder.? Ook andere partijen is het opgevallen. ?Worden in Kamerdebatten nu ook al nieuwe kabinetten geformeerd??

Volkskrant

Verbaasd mij niet dat juist twee regentenpartijen al zo optreden.