Ik ben behoorlijk uitgekaderd moet ik zeggen na een trainingsweekend met de raad! Maar het was wel interessant om te zien wat er zo allemaal rondloopt in de gemeentelijke politiek. Zo kunnen ook liberalen best aardig zijn ( hik hik ). En natuurlijk veel geraadslid en dito terminologie. Geen idee van de kloof tussen normaal taalgebruik en politiek?

‘Onder de paraplu van’

‘Beleidskaders stellen’

‘Terugpakken’

‘Staand beleid’

‘In termen van keuzevraagstukken formuleren’

‘Prestatieveld’

‘Vruchtbare wisselwerking’

‘Ketenpartners’ ( en concernstaf (personeel))

‘Drietrapsraket’.

Het word dus duidelijk tijd om via een vruchtbare wisselwerking beleidskaders vast te stellen die de ketenpartners in staat stelt om via een drietrapsraket voorbereidende notities te definieren. Ik praat hier in termen van keuzevraagstukken formuleren in het prestatieveld zodat de politiek deze kan terugpakken en via het debat kan transformeren naar staan beleid. Proost!