Onder druk van ongetwijfeld de peilingen en de zinloze leidersschapsverkiezing van D66 zijn ze, na zo’n 7 jaar meezuigen, eindelijk eens wakker geworden. Verdonk mag – alhoewel het nog geen meerderheid is – van D66 de biezen pakken.

Jammer dat dit moet over een onbenullig punt of een willekeurige asielzoekster – deels verantwoordelijk voor het klimaat wat nu heerst – wel geldig in Nederland is geweest of zou zo – oh oh – gelogen hebben. Wat dat betreft ook een uitstekend VVD-politica moet ik zegggen. Gewoon alles bij elkaar fantaseren en als de voeten te heet worden via het old-boys netwerk zichzelf laten wegpromoveren naar een ander baantje om de rest van de kliek het hoofd boven water te houden. Terwijl je zou verwachten dat een Zalm, die willens en wetens mee heeft gelogen, wel van een bak water zou houden.

Geen woord over de dode asielzoekers in Schiphol, de evenzoslechte veiligheidssituatie op de detentieboot in Rotterdam en tal van andere ‘uitzet’ (deportatie) centra. Geen woord over de Congolezen die op vakantie mochten bij hun geheime dienst. Idem dito voor de Syriers. Idem dito voor christelijke danwel homofilie Iraniers. Niet over de leugens die hierover zijn verkocht. En het constante terugkrabbelen van de Verdonk. Waar is de tijd gebleven dat de kamer voorliegen gewoon vertrekken betekende?

Nee het gaat typisch Nederland weer over een bijzaak, een poppetje, terwijl het beleid dat overduidelijk bloed aan de handen heeft andermaal buiten schot blijft.

Mijn voorspelling: Verdonk blijft zitten, D66 bind in en het hele zooitje zit de rit uit tot volgend jaar. Of D66 houd de poot stijf ( geheel nieuw! ) en Verdonk blijft toch zitten, want de motie had geen meerderheid. Bah.