Basszje is al het gelul op TV zat. Gisteren een suggestie, vandaag weer een suggestie.

So you think you can Taliban?

Iedereen kent ze wel. De islamo-fundi clipjes waar een aantal gemaskeerde baarden in een mij volstrekt onbegrijpelijke taal ( eerste link met de politiek hier ) het een en ander schreeuwen over hun diepste geloof. Meestal gevolgd door het een of het ander onsmakelijks.

Ideetje voor een kort programma. Iedereen krijgt een minuut of twee om deze stijl na te brouwen. Laat Rutte bijvoorbeeld met een aantal bijstanders ( of erger nog: blowers! ) boos in de camera foeteren over wat er in hun programma staat over dat werkloze tuig. Roemer kan bankiers op het schavot duwen. Kunnen we eindelijk wat visueler zien hoe aantrekkelijk meer discipline over de financi?le markten eruit kan zien.

Voor Wilders is dit onderdeel natuurlijk ‘au naturel’. Alleen hoeft hij er geen half excuus meer bij te zoeken om ook wat moslims of polen voor de lens te slepen. Brinkman hoeft de bar niet te verlaten, hij pakt gewoon de ‘barman die de bar te vroeg dichtgooit’. Voorwaar een plaag in dit land, dus nuttig werk.

Extra voordeel is dat de christelijke voormannen zich eens uiterlijk kwaad moeten maken (unicum). En wellicht dat Thieme er extra goed uitkomt bij het leggen van de zweep over nertsenfokkers.

Stemmen kan per SMS en voor de presentatie dacht ik aan Ferry Mingelen die er toch al uitziet of hij een half jaar gevangen heeft gezeten in een of andere kerker.