Uw aandacht voor:

GM soja wordt geproduceerd met heel veel bestrijdingsmiddelen. Gespoten vanuit tractoren of vliegtuigen. Officieel hoor je op afstand te blijven van de omwonenden en mag je niet spuiten als er wind staat. Maar de regels zijn slap en niemand houdt zich er aan. Bijna niemand durft een klacht in te dienen tegen de grote sojaboeren. Dat lukt ook bijna nooit, want de officier van justitie is vaak zelf grootgrondbezitter of is goede vrienden met de sojaboeren. Wie klaagt brengt zichzelf en zijn of haar familie in gevaar.

Link. Dat is overigens niet de soja die gebruikt word voor menselijke consumptie in vegetarische producten, maar dient vooral als basisingredient voor vlees e.d. Kwalijke producent in deze is overigens Monsanto ( ‘s-werelds grootste vervuiler en lid van de voedselmaffia ) met ‘Round-Up’. Een zo zwaar kankerverwekkend landbouwgif dat zelfs de planten gemodificeerd moeten zijn ( gentech ) om er tegen te kunnen.