Bij dergelijke berichten gaat het meestal over die enge jeugd van tegenwoordig die en masse met een snaak in den bek loopt. Weinig aandacht is er echter voor drugsgebruik onder de (meestal) oudere bevolking. Over pijnstillers (zoals diclofenac en ibuprofen):

Jaarlijks krijgen bijna 5100 gebruikers last van een ernstige maagbloeding. Dit is bijna 10 procent. Van hen overlijden er 540, zo meldt het Medisch Spectrum Twente. In juni van dit jaar werd ook al opgemerkt dat deze pijnstillers onnodige vergiftigingen kunnen veroorzaken.

en:

Blowen heeft geen gevolgen voor de hersenen van jongeren. Dat blijkt uit onderzoek dat neuropsychologe Gerry Jager heeft verricht naar de effecten van wietgebruik op de ontwikkeling van de hersenen van jongeren. Bij het Universitair Medisch Centrum in Utrecht onderzocht zij veertig pubers, van wie de helft geregeld cannabis gebruikt en de andere helft niet. Jager deed onder andere geheugen- en concentratietesten en bekeek in een MRI-scan de hersenen.

De blowende jongeren deden de testen net zo goed als de anderen. “Er gebeuren geen andere dingen bij blowende jongeren, van wie de hersenen nog in ontwikkeling zijn, dan bij volwassenen”. Voor jongeren met een combinatie van problemen is het gebruik van cannabis af te raden, aldus Jager. Maar voor de grote groep jongeren die af en toe een jointje roken, ziet zij geen gevaar. “Over tien jaar zijn zij brave burgers met een baan en zijn zij gestopt met blowen”. (anp/tdb)

Hoog tijd dat pijnstillers dus verboden worden ivm gevaar voor de volksgezondheid. Laat mensen maar een pakje wiet halen.