Heb je nog niet gegeten! Wacht dan nog even, want hier raakt mijn buik behoorlijk vol van. Om niet te zeggen in correct Duitsch ‘zum kotzen’

Ten opzichte van de Europese Grondwet, moet Nederland zijn eisen matigen. De naam grondwet kan eventueel vervallen, maar de inhoud blijft hetzelfde.

Dat zei de voorzitter van het Europarlement, Hans-Gert P?ttering, donderdag tegen Nederlandse parlementari?rs en regeringsleden in Den Haag. “Als het voor Nederland psychologisch van belang is om het geen “grondwet” te noemen, zijn wij bereid tot een compromis op dat punt,” aldus de Duitse christen-democraat, “maar vraag van ons niet te veel stappen.”

[…]

Volgens het regeerakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie hoeft een eventueel nieuw verdrag niet weer in een referendum aan de kiezers voorgelegd te worden en zal dit ook niet worden gedaan.

Europese democratie anno 2007. Je mag tegen zijn, maar we doen toch wel wat we willen. En dan maar afvragen waarom zoveel mensen zo cynisch tegenover de EU staan. Zeker als er gesmeten wordt met termen als ‘slechts twee landen waren tegen’. Nee, 2/3 van de landen die een democratisch referendum hebben gehouden waren tegen.

Of meent men dat landen als Polen, Denemarken en Engeland staan te springen om mee te doen? Alleen het bedrijfsleven uit die landen wellicht. Want dat is wat er in het achterhoofd lag van de opstellers van dit verdrag. Het bedrijfsleven en vooral de multinationals en de defensieindustrie. Maar niet de inwoners van de landen. Wel degenen die niet meer op hun wijf mogen en dus maar elke nacht masturberen over meer macht zonder controle.

Mocht dit verdrag zonder slag of stoot aangenomen worden zonder dat Nederland fel protesteert en stappen onderneemt stel ik voor om gewoon eens de echte machthebbers op het pluche te zetten. 25 zetels voor Unilever, 30 zetels voor Shell. Hoeven ze ook hun stromannen niet meer in te huren.