twinpeaks4.jpg

Ik ben er dan officieel doorheen! Twin Peaks is bekeken en gedaan.

Voor de niet-kenners: Twin Peaks is een serie en gaat over de vreemde moord van een meisje. De FBI komt het e.e.a. onderzoeken in het kleine dorpje Twin Peaks in de grote bossen van de staat Washington – bij Canada -. Vanaf daar ontdenkt special agent Dale Cooper meer dan hem lief is. En wat terug gaat naar andere moorden, een groot kwaad in de bossen en vele vreemde relaties.

tp-firewalk.jpg Het is lastig uit te leggen wat er verder nog allemaal gebeurt omdat het nogal veel is en ik natuurlijk niets wil verklappen. Anders dan dat deze serie nog altijd verplichte kost is voor mensen die van David Lynch houden ?n voor mensen die net als mij Carnivale ook briljant vonden.

Er zijn namelijk opvallende parallelen zoals de uitstapjes naar het occulte, het gevecht tegen het kwaad, DVD Season twee is nog steeds niet uit op DVD ( Schande! ) en het einde bevat zoveel losse eindjes dat het lijkt alsof er ooit een serie 3 was gepland. Lijkt, want bij David Lynch weet je dat eigenlijk ook nooit zeker.

En de laatste afleveringen? Poef die zijn me wat! Meer dan waard om de hele serie door te kabbelen. Als er meer van dit soort series gemaakt zouden worden zou televisie kijken de moeite waard zijn… Helaas blijft deze op eenzame hoogte staan.