De SP heeft een eigen mini-film in elkaar laten draaien over de status van mensen in het land.

In de 30 minuten durende film treffen Marijnissen en Uittenbogaard mensen die vertellen wat er mis gaat en hoe het beter kan. We maken kennis met een boze VMBO-docent, die botst op bureaucratie en daarom geen aanschouwelijk onderwijs kan geven. We zien een arbeidsongeschikte tegelzetter, die zijn vrouw elke maand nutteloze sollicitatiebrieven moet laten schrijven. We horen een strijdbare kinderrechter die hopeloos wordt van het falende jeugdbeleid.

Ook gaan we mee met een politieagent die de wijk in wil maar 12 formulieren moet invullen na het aanhouden van een chauffeur met 10 bier op. Ten slotte zien we een oudere man die zijn demente echtgenote liefdevol behandeld weet in een kleinschalig verpleegtehuis. Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan: zonder doorgeslagen schaalvergroting en zonder een obsessie met zogenaamde effici?ntie.

Best goed gedaan! hier kijken