Wonderlijke gang van zaken bij de VVD op dit moment. Een positief aspect voor hen, ze zijn inmiddels niet meer uit de media te branden. Hadden we eerst het standup-caberet Rutten vs. Verdonk ( en die andere ). Krijgen we nu onverhoeds een heuse rel over Hirshi Ali ( of hoe ze dan ook heet ) over ons heen.

Het is de vraag hoe goed de VVD zich hier uit weet te redden en belangrijker welke ‘collateral damage’ het veroorzaakt. Dat de voltallige VVD top blijkbaar al lang wist dat met de verblijfsvergunning niet goed zat- wist Verdonk het – is natuurlijk al ernstig genoeg. Ernstiger vind ik dat dit als volstrekt normaal wordt gezien, waardoor het weer moeilijk voor mij is om de VVD anders te zien dan een stel liberaalnoemende opportunisten. Ze haalden een allochtoon binnen (kijk ons eens!), schroomden haar Islam kritiek niet (kijk wij eens Pim(tm) zijn!) – uitzondering daargelaten – en dit is natuurliujk de makkelijke manier om iemand te lozen. Wegpromoveren naar ergens buiten de publiciteit. Zoals gebruikelijk binnen liberale kringen. Ons kent ons en een baan is zo gemaakt.

Hirshi Ali weet dat ook en past wat dat betreft perfect bij die partij ( wat betreft ook de wonderlijke reis Kenya- Duitsland – PvdA – VVD ). Ze houdt nu de eer aan zichzelf en daar zal de fractie verder meer dan blij mee zijn.

Nu hoeft Verdonk namelijk niet te laten zien hoe ‘recht door zee’ zij wel niet kan gaan. Immers 18jarige meisjes het land uit trappen is een ding, maar een partijgenoot?

Wie vertelt het Theo vraag ik mij dan maar weer af. Gestorven voor een Neocon. Zelfs na de dood kan het verkeren …

-edit Krijg wat, Sargasso is het ook eens.