In het kader van je moet wat verzinnen voor je titels. Wederom weer een hoop gebeurd hier in het Plovdiv. Ten eerste even nog een anekdote uit Stara Zagora. Op 1 januari 2006 in den ochtend ( mensen staan hier fscking om 9:00 op ! ) stond ik een beetje te roken op het balkon toen een of andere gast mij iets van Yoghurt wou laten proeven. Typische Bulgaarse drap of iets dergelijks. De Engelse taal half machtig maande hij mij ‘Swallow our national pride’!. Wat nu een soort van lopende grap is. Verder geen commentaar overigens.

De Bulgaarse kranten zijn verder wel ruig, tv ook. Over vuurwerkslachtoffers. En dan echt zo’n bloederige klomp ex-hand vol in beeld met een dokter rustig vertellen dat ze hem eraf moesten halen en weet ik veel meer nog. Smakelijk ook bij je ochtendkoffie.

Erm wat meer. Gister weer wat mensen ontmoet die Lusy weer via-via kende via de Hospitalityclub ( volgt u nog? ) en het bleken gewoon gezellige metal-mensen te zijn 😀 . Lusy weet de personen hier in elk geval wel uit te zoeken. En een avond zuupen met 4 mensen en nog wat voer erbij ( om de een of andere reden eten mensen hier altijd bij het zuupen ) was iets van 30 lev (15 euro). Toch niet slecht voor een sloot aan bier. En met authentieke chagrijnige serveersters.

Verders. Mooie stad hier, oude meuk nog van voor de sovjettijd, dus ook nog iets van mooie gebouwen die hier staan. Alhoewel het uitzicht hier vrij specaculair is met echt grijze betonflats zover-het-zicht rijkt buiten het oude centrum. Plovdiv was trouwens al een stad tijdens de romeinen, vandaar de vele historisch zeer interessante bouwwerken.

En wat doet die Sjaak nu alweeer op het internet is ook makkelijk uit te leggen. We moesten om 4:30 op om de trein van 6:45 te pakken. Vaag verhaal verder, want we zijn (!) om 4:35 opgestaan. Tas gepakt, naar het centrum gelopen en toen was het ineens 7:45. In alle vormen ultra-vaag dat wij dus op 2 horloges en 3 klokken blijkbaar een verkeerde tijd hebben gelezen. Of we hebben ergens 2 uur gemist en dat lijkt ons nou ook weer niet echt als je wakker bent. Kortom mysterie hierzo! En dus moeten we wachten tot 12:55 om weer de trein terug naar Varna te pakken. ( Wat ook nog eens 7 uur oid duurt, woei :/ ).

Het plan is voorlopig om nog een dag of twee in Varna te bakken en dan onderweg richting Sofia te gaan en daarna is het helaasch alweer bijna huistijd.