Nou heb een uurtje over, dus toch maar weer even achter het internet gekropen 😛 . Status update qua weer is vrij positief. Bijna al het ijs is weg en het is gewoon mietjeswerk geworden, 5 boven nul ofzo. Met zon en dus helemaal niet koud.

Voorlopig blijven we blijkbaar nog in Varna, maar dat is allerminst een ramp. Ik heb echt 3x 12 uur geslapen en dus weer redelijk bij van de normale dagen in het Nederland. En het is best chill om eens niet elke anderhalve dag 700 kilometer verderop te zitten zoals bv in Polen.

Dat Bulgaars ga ik wel nooit leren, maar de belangrijkste woorden ( hoi, dag en bedankt ) ken ik nou wel. Evenals de lokale munt ( Lev ) die grappig genoeg ongeveer evenveel waard is als onze gulden ten opzichte van de euro. Zo niet het kostenniveau hier. Halve liters bier gaan gewoon weg voor 1 levje en speciaalbier voor ongeveer 1.5 ( altijd een belangrijke indicatie ! ) Zo gebeurde het dus vaag genoeg dat je voor een rondje van vijf personen ( met mix, met rum! ) amper 7 lev kwijt bent. Hoezee dus.

Verder ben ik bij Lusy thuis volgestopt met allerlei typisch Bulgaars eten waarvan ik de naam niet kan schrijven ( onder andere pitka, en celli-nog-iets ( soort van koolrolletje met rijst ), salades ( ik ben de naam alweer kwijt ) en nog meer. Oh ja ontbijt eindigt hier waar lunch begint en dan komt het avondeten alweer. Driemaal per dag warm eten voor Basszje dus. De lunch is overigens ongeveer evenveel als ik normaal in twee dagen thuis eet ofzo, dus ik kom ook weer kilo’s zwaarder ( is dit exporteren? ) en vol met gezondheid weer thuis.

Vandaag ben ik in mijn eentje maar eens los gegaan in de stad aangezien L. allerlei dingen nog moet regelen. Dat resulteerde eigenlijk in een gangetje naar de lokale cd-specialiteitenboer met gloednieuwe schijfjes van Indignity, Last Hope (Sofia), Outrage en Vendatta ( Varna ). En ja allemaal hardcore en metalcore. Woei. Supporting the local scene enzo ( zijn dat ook scenepoints waard? )

De stad zelf is weinig bijzonders moet ik zeggen. Typische toeristenplaats in de winter ( leeg ) en veel gezellig oostblokbeton. Wat wel grappig is dat de orginele bebouwing er op sommige plaatsen nog staat en dat is oeroude eigenhandige constructie van stulpjes die vaak niet groter zijn dan een verdieping en ook nog eens maar 1 a 2 kamers heeft. De winkels idem dito. Het grootkapitaal is neergestreken en dat is al brak genoeg, maar de oude winkeltjes zijn vaak een soort van marktkraampjes net groot genoeg voor 2 klanten en een stoel om op te zitten. Best vaag.

Verder weinig te melden eigenlijk. Oud en Nieuw gaat ik Stata Zorgara worden ( 5 uur hier vandaan ) en vanuit daar gaan we geloof ik nog naar Plovdiv en Sofia en weer terug ( 3 uur, 5 uur en 8 uur weer terug ) . Lekker reizen dus!

Alvast gezonde zoenen voor het nieuwjaar. Die kom ik bij diverse mensen overigens later nog wel zeker incasseren!