Wie onlangs het filmpje van de Christenunie bekeek in de zendtijd van de Politieke Partijen, hoorde in de begeleiding de song Hold Me Now van The Polyphonic Spree. Nu heeft dit bonte gezelschap uit Dallas altijd al een happy-de-pappy wij-gevoel uitgedragen, maar dat hun muziek ook gebruikt zou worden voor een spotje van de Christenunie maakt het compleet.

Jo?l Voordewind, campagneleider van de Christenunie, vertelt dat de muziek van de Polyphonic Spree past in de stijl van de partij: ?Vrolijk, modern, en appelleert helemaal aan het wij-gevoel.? De inhoud van het filmpje is optimistisch en bovenal idyllisch; wie wil er nou niet met de hele straat aan de ontbijttafel met Christenunie lijsttrekker Andr? Rouvoet?

Dat is ook precies het probleem wat ik op Pukkelpop met de Polyphonic Spree had. Te blij en een veel te hoog Hallalujah gevoel.