Staking bij Hoegaarden

En dus even mijn hart luchten richting de brouwer:


Beste Interbrew / InBev,

Vandaag bereikte mij het schokkende bericht dat Hoegaarden, een van jullie bieren, niet langer in het prachtige plaatsje Hoegaarden gebrouwen zal worden, maar zal verhuizen naar een andere brouwerij. Dit is voor mij een nieuw bewijs dat grote internationale bedrijven absoluut geen voeling meer hebben voor maatschappelijk verantwoordelijkheid danwel enige betrokkenheid bij uw product, maar uitsluitend oog hebben voor hun eigen arrogantie. Bier dat traditioneel in Hoegaarden wordt gebrouwen moet daar blijven. Niet alleen voor de bevolking die nu haar baan verliest, maar ook doen wat historisch gezien juist is: Hoegaarden komt uit Hoegaarden.

Ik als consument en liefhebber van het genoemde bier ben meer dan teleurgesteld in uw onderneming. Niet in de illusie verkerende dat mijn bericht ook maar iets zal veranderen aan het hebberige geldgerichte doel van dit besluit wil ik wel meedelen dat ik als consument bieren van InBev / Interbrew voorlopig niet meer zal kiezen boven dat van een concurrent. En bij voorkeur een van die fijne kleine Belgische familiebrouwerijen die nog wel hart voor het product, personeel en de streek hebben.

Vriendelijke groet,

Bas Schuiling

Zoetermeer, Nederland