Vind ik mijzelf hier toch gewoon weer op het internet. En niet eens mijn schuld, maar Lusiya moest zo nodig internetten ergens! Dus dan maar een kort logje typen.

Aankomst in Sofia was allerminst grappig. Eerst door een wantrouwende douanier helemaal ondervraagd en mocht ik gezellig mijn tassen openmaken en ja wel Nederlander, nee geen junk.

Sofia lag verder helemaal plat. Een verkeersstoring is geen grapje en zeker niet als deze eerst een half uur duurt ( dankzij een taxirit die ik verder maar niet zal beschrijven ) en daarna 4 uur met de Bus die naar Varna zou gaan in de file (!) . Dus in plaats van om 00:30 waren we om 4:30 in Varna. Met -6 . Lekkere overgang dus.

Verder is wel leuk hier. Een echt Bulgaars gezin in van die typische oostblokafbraakflats ( van binnen helemaal niet zo slecht trouwens! ) zonder centrale verwarming of meer van die dingen die je zo gewend bent.

En de taal is hopeloos hier. Het is best te begrijpen ware het niet dat ze alles nog een keer extra gecodeert hebben door een cyrillische schrijfwijze.