Ik kijk nu al uit naar morgen om eerlijk te zijn. Commissie openbare ruimte dreigt erg spannend te gaan worden. Dan staan er namelijk twee plannen op stapel, het ene gaat over nieuwbouw bij de Vijverhoek en de andere over de plannen voor de AmbachtsherenlaanPlan Vijverhoek

Nieuwbouw van 20 verdiepingen midden in het winkelcentrumpje van de Vijverhoek, uitsluitend bedoeld om de nieuwbouw van de Hoogvliet + parkeergelegenheid te betalen. Meer dan 60 meter omhoog bouwen voor 400 m2 winkeloppervlak vreemd plan? Het is op zijn minst merkwaardig. Morgen komen de bewoners dus waarschijnlijk massaal naar de vergadering en gaan ook inspreken. Een enquete die gehouden is onder 175 bewoners zegt dat 172 tegen de plannen zijn.

En dan plan voor de Ambachtsherenlaan. Van doodlopende straat tot ‘as’ voor Palenstein die een vertienvoudiging van het verkeer kan betekenen. En de bewoners moesten die informatie uit een huis-aan-huis folder en het Streekblad halen. Ook niet echt het voorbeeld van goede communicatie. Ook zij spreken morgen in.

Ik ben dus zeer benieuwd wat het gaat worden 🙂

Haagsche Courant links :

Bewoners bezorgt over verkeer Ambachtsherenlaan

SP : Hoogbouwplannen Vijverhoek niet serieus nemen