Praag in het kort eerst : veel te druk, kuttoeristen. Mooie stad verder hoor, maar het doet mij niets. Overigens was het wel even zweten toen wij om 2:00 des nachts aangehouden werden door de politie in een mindere wijk. Ze keken ook nogal wantrouwend trouwens met een blik van ‘wtf doe je hier’ .

Goed dan Polen : conclusie. In elk geval : mooi land! Het land heeft veel charmes en voelt ontzettend rustig aan. Tergelijk merk je ook overal dat het enige wat Polen merken van kapitalisme is de McDonald’s op elke hoek, reclames overal en verdubbelde prijzen. De welvaart of de leefomstandigheden zijn volgens mij voor het gros van de mensen eerder achteruit gegaan dan vooruit.

Maar mocht je er nog eens heenwillen dan zou ik Gdansk en Krakow van harte aanraden. Grote steden, maar heerlijk overzichtelijk en bovendien met een relaxte, laidback-achtige sfeer. Ook compleet veilig trouwens. De politie is vrij veel zichtbaar en staat klaar om te helpen. Daar moet je hier eens om komen! De wegen zijn enigzins een avontuur en OV heeft ook zijn, kuch, charmes maar de is eerder een extra bezienswaardigheid dan een probleem. Overal heerst een mentaliteit van ‘doe maar wat’, ook qua gedrag en dat is eigenlijk wel prettig. Je hebt zeg maar niet 1 miljard regeltjes voor van alles en nog wat.

Ik ga zeker nog een keer die richting uit 🙂