Daar ben ik weer. Het is wat met dat gratis internet hier 😉 . Gisteravond naar een Jazz-rock club geweest waar ze in feite hele fijne alternatieve muziek draaien. Mr MadMax eat you heart out 😉 . Veel Marilyn Manson, Rage against the machine en dergelijk muziek met een combinatie Poolse vago muziek en de rustigere alternatieve klassierers. We wilden vroeg naar bed dus we hielden het rond 2 uur al voor gezien, maar wel een zeer geweldige tent dus. En natuurlijk weer iets te actief geweest met de Zywiec 😛

Vandaag dus naar Auschwitz geweest en dat is zoals verwacht wel behoorlijk indrukwekkend. Het is echt groter dan dat het lijkt op plaatjes en dergelijke. Van onder naar boven is de laan gewoon ruim meer dan een kilometer. En vooral de vragen van toeristen als ‘wist men niet van genocide’, het vrolijke plaatsjes-gezinnetje-deportatie geklik maken mij altijd een beetje cynisch. Zeker als je bedenkt dat daar 1.1 millioen mensen vermoord zijn en wij dat nu h??l erg vinden. Maar het zou zo weer kunnen gebeuren. Sterker nog ik denk dat elk jaar nadat de mooie plaquette met een ‘nooit weer’ tekst is neergelegd er evenveel mensen omkomen vanwege genocide en ethische zuiveringen. Maar ja dan zijn het maar gewoon afrikanen ofzo ;).

Anyway vanavond maar weer gezellige dingen doen. Daar zijn we al mee begonnen eigenlijk want in de bus mocht ik de hele reis tegen een engelse schone aanhangen ( het was druk en dat vond zij waarschijnlijk erger dan ik :+ ) en vanavond word er voor ons gekookt door een duitse chick! Je kan het wel goed treffen.

En nou ja vanavond dan maar de laatste keer in Polen feesten voor dit jaar. Morgen naar het tjechenland afbrakken 🙂