Even wat tijd om het weekend te fileren. Want wat is er toch weer een hoop keburst! Allereerst vrijdag na het werk met ijle spoed richting Leopoldsburg geraast. Wat natuurlijk in Limburgs Belgie ligt. Aldaar gaf namelijk Katelijne, mij zeker bekend, een feestke voor haar slagen ( school, leven whatever ). En dat was weer een hele cultuurshock! Vooral toen om 4:30 de voetjes van de vloer gingen met ouderwetse vlaamse drinkgelachen. Die ik dan weer, als buitenlander, amper kon verstaan. Ik moest zelf nog de integratiecursus afslaan die ik geheel gratis van de barman aangeboden kreeg. Arme vlaamse moslims!

Ik was volgens de man des tavernes ( en de vader van Kat ) wel een zeer ‘ingetogen Hollander’. Wat is dan toch wel weer mooi in mijn zak kan steken dacht ik zo.

Ik zal er verder niet heel diep over uitwijden, maar het was in elk geval tot 6:45 gezelligheid troef. En eigenlijk de zaterdag die het al was aansluitend ook!

Des middags laat, nog enigzins ontdaan, snel de auto ingesprongen richting het mooie Zwolle. Dat is overigens niet te zien kreeg, want de bestemming was nieuwbouw Zwolle Zuid (net Zoetermeer trouwens). Voor een heus huiskamer concert. Dus meubels aan de kant, stoeltjes en artiesten naar binnen voor een intiem concert met Mist, Lawn en Andre Manuel.

Mist was in zijn eentje en had de rest van de band thuisgelaten, maar speelde met overtuiging een aantal mooie liedjes. Lawn had veel meer moeite met het huiskamergebeuren ( is versterker en microfoons duidelijk gewend ) en kwam pas op de tweede set goed uit de verf ( maar hoe!). Wel een beetje angstige blikken. Ook Andre Manuel had in eerst instantie nog wat moeite met de kleinschaligheid, maar ach Andre speelt eigenlijk overal wel en klonk dan ook zeer goed zo. Moeten ook vooral de buren gedacht hebben trouwens want het ging ook nog vrij luid.

Ach ja hoe vaak kom je nou een woning van een wildvreemde binnen en zie je Andre in de tuin de krant lezen, andere bandleden rondhangen en allerlei publiek waar je in no-time contact mee maakt. Voor herhaling vatbaar!

Zaterdagnacht nog een feestke bij onzer allen Bultoog wat ook gezelligheid troef was. En zodoende, zondag al brakkend, toch ??n van de betere weekenden van deze zomer gehad.

En tot slot nog wat verplicht muzieklinks. De wereld is mooi is een cover van Louis Armstong ( What a wonderful world ), u vast wel bekend.

De wereld is mooi – Andre Manuel

Fix (edit) – Lawn