Vandaag naar het mooie plaatsje Hel gereden wat hier in de buurt ligt. Nou ja 100 kilometer verderop is redelijk naast de deur hier. En dus vandaag een gezonde 2 uur heen en 2 uur terug in de auto gebakken.

Hel ligt in het bijna Noordelijkste puntje van Polen op een soort van landtong die niet breder is dan 300 meter. Wel geinig dus dat je aan twee kanten water hebt. Wat uiteraard ook gelijk reden is dat het *afgeladen* was met bakkende Polen op een soort van smal strandje.

Ook veel oude legermeuk met allerlei Sovjet spreuken en borden. Vermoedelijk zaken als wegwezen etc. Mocht je vandaag nog een aantal misplaatst z of y dingen zien dan is dat gokken op een qwerty toetsenbord hoe die Poolse indeling werkt zz??zz??! En natuurlijk is men hier door op AweDD bla woordcombinaties.

Anyway de muggen happen hier ook aardig. En blijkbaar zijn ze al doorgerookt vlees gewend, want meestal word ik niet aangevreten in het NL. Maar goed ik heb nu twee plekken van 5 bij 3 wat een soort van korstenmoeras is geworden in plaats van normale huid. Een gat ergens in mijn been, op mijn eleboog en minstens 10 bultjes in mijn nek (waarvan er eentje ook al half open ligt ) . Kortom weinig Basszje meer over als ik terugkom.

Morgen gaan we alweer verder naar Warszawa, daar een dagje en dan Krakow en dan een dagje daar en dan misschien richting Praha om nog even een ander Oostbloktintje te happen ( lees andere biermerken ***kan smilies niet vinden op dit gare ding***.

Owja gister was het overigens ook zeer gezellig in de Toko hier. Bij een benzinepomp bier halen kost rond de 3 zBoty ( overigens ook een hoop goede zBotties hier in Polen **grin** ). En dus de halve liter want kleiner hebben ze nog nooit van gehoord hierzo. Goede boel en dan nog een eurootje voor een pakkie peuken. Woei woei.

We hebben in bijna een week iets van 100 euro p.p. uitgegeven en dat is vergeleken met een nacht Berlijn ( idem dito ) toch wel iets beter.