Daar ben ik weer. En internet voor gratis ( dus niet pleurisdeur ) in de jeugdherberg dit. Of nou ja herberg. Meer een soort van betonnen sloopcomplex waar ze wat kamers in hebben geplugd.

Even in het kort het verhaal voor zover. Berlijn was best cool 🙂 Zijn gaan zuipen ( hoe kan het ook anders ) in Ostzone. Een soor van toeristencafe uit de communistentijd. Uiteraard hebben we ook gesplapen am Osten. Wat gelijk het duurste was, 20 euro. Maar goed beetje Berlijn gezien en wat vooral opvalt is dat de hele muur compleet verdwenen is en vervangen door glazen kantoorgebouwen en meer lelijks. De laatste keer dat ik er was was dat minder zeg maar (1990 😉 ). Veel historie gesehen dus.

Daarna hebben wij koers gezet richting Poznan en tevens op het laatste stuk snelweg wat we ongeveer gezien hebben hier. Met rijden schiet het hier in elk geval niet op. Maar het is wel een ja, zeg maar, hele ervaring om enigzins de auto op de baan te houden. Ter vergelijking als je net je rijbewijs hebt : Ga ronden om de Dam rijden. Wordt dat saai ga dan blindelings rondjes crossen door Parijs. Is dat ook gaap, probeer het dan hier. Het was voor mij in elk geval de eerste keer dat ik op een weg waar je in NL normaal amper 80 mag en vol gaten zat mijn auto met 120 km/h voor een stel aanstormende vrachtwagens heb gegooid. Met zijn drieeen naast elkaar rijden, of zelfs met vier en de auto maar een beetje voor elkaar gooien is hier de normaalste zaak van de wereld.

Vandaag was het zelfs nog erger aangezien het werkelijk hooste en de wegen ook nog eens vol liepen met water ( lekker zwembadderen ) . Overigens hadden ze op dit stuk blijkbaar ook wegopbrekingen die niet aangegeven zijn en dus nog grotere kuilen dan normaal ( zeg maar : geen wegdek ). Kortom we zijn blij dat we nog leven ( jullie toch ook 😛 ) !

Drie dagen geleden alweer Poznan aangedaan. Leuke stad. 2 uur in de file gestaan, 2 uur met OV verdwaalt door chagrijnig betonnen voorsteden. En nog bijna overvallen! Je maakt wat mee. Wel een aardige stad overigens. En lekker goedkoop ook. We hadden voor de verandering naar een avond zonder bier maar een fleske Wodka ingeslagen ( zo mogelijk vaak goedkoper dan een potje bier ) en euh opgezopen. Wat leidde tot een verschrikkelijk houten hoofd bij ondergetekende.

Daarna naar Biskupin gereden ( bij Znin, wie kent het niet ) en daar de ‘oudste’ opgraving van Polen bekeken. En Pools gelult met een of andere oude sjaak op de camping!. Tenminste hij raaskaalde wat en kwam er blijkbaar na 45 minuten achter dat wij *niet* de taal spraken. Ook verbaasde gezichten in het dorpje bij het aantreden van de Nederlandse caravaan. De enige andere Nederlanders in het district stonden vaag genoeg naast ons op de camping. Lekker toevallig. Wel aardig mee gesproken en zij sponsorden ons wat bier ( zucht ja alweer! 😛 ) en dus zeuren wij niet 😉 .

Nu dus Gdannsk bekijken vanavond, morgen ws naar het bijna Noordelijkste puntje van Polen naar Hel ( We are going to Hel baby! 😛 ). Ben benieuwd dus. Gdanssk is overigens vooral bekend van de Solidarnosc beweging van Lech Walesa in de jaren ’80. U valt wel bekend.

Meer avontuur volgt via Thinklog wel. En gezien de overweldigende reacties op mijn vorige stuk kunnen jullie vast niet wachten :+