Je kan het zo gek niet bedenken of er wordt ergens wel geexperimenteerd met muziek. Zo ook het initiatief ‘live in the living’. Al dan niet bekende muzikanten gezellig in de woonkamer zomaar van iemand. En je kan er nog langs gaan ook.

Zo is er bijvoorbeeld op 2 juli een concert van Lawn, Mist en Andre Manuel in een huiskamer ergens in Zwolle.

Behalve organisator van Live in the Living ben ik ook zanger/gitarist van Mist, dat ingetogen droompop maakt. Fragiele luistermuziek blijkt prima te gedijen in de intieme dichtbij-sfeer van een woonkamer. Nu het nieuwe, momenteel volop in de belangstelling staande Mist-album Bye Bye verschenen is, ligt het voor mij dus voor de hand dat in huiselijke Live in the Living-kring(en) te vieren en zo het aangename met het aangename te verenigen.

Tijdens de eerste twee weken van juli tour ik daarom met Mist (kleine, wisselende bezetting) langs verschillende huiskamers kriskras door het land: van Zandvoort tot Groningen, van Arnhem tot Hilvarenbeek en van sloopwoning tot peperduur herenhuis.

Ik laat mij daarbij omringen door muzikanten en huiskamerbezitters die ik bewonder en met wie ik in de loop der jaren bevriend ben geraakt door het delen van huiskamer of podium. In veel gevallen zullen er onverwachte en in principe eenmalige samenwerkingsvormen tussen de optredende artiesten ontstaan in de vorm van duetten en vreemde verrassingsbezettingen.

Live in the living website.

Mp3 van Lawn : Lawn