Zij zijn er weer! De enfants terrible van het publieke net. Rob Munts en Paul Jan van de Wint zijn de afgelopen jaren vaker in opspraak gekomen om ja want niet eigenlijk? Nu dus terug bij de RVU met het programma ?God bestaat niet?. Een serie interviews in combinatie met korte indrukken. Erg leuk en soms ook gewaagd programma. De SGP en de Christenunie hebben al om een verbod gevraagd. Dus kijk het nu het nog mag!

We dachten in een moderne seculiere staat te leven maar als volgelingen van een actuele actieve godsdienst gebruik maken van de rechten die zij in Nederland genieten raken we in verwarring.

Er blijkt geen staat op aarde te bestaan die niet is gebaseerd op religie en volledig seculier en vrij van andere dwingende ideologie?n is ingericht.

Er is ook in ons land nooit een duidelijke keus gemaakt. Ondanks de ontzuiling is er nog steeds bijzonder onderwijs, staat er ?god zij met ons? op onze munt (hetgeen het Vaticaan niet eens had) en is god na een korte onderbreking weer terug in de troonrede.

Paul Jan van de Wint praat met zes vooraanstaande wetenschappers over het gevaar, de functie en de absurditeit van het geloof. De uitzendingen worden ingeleid door TV Dominee Muntz en de gesprekken worden afgewisseld met absurdistische bumperfilmpjes over de verschillende aspecten van het geloof.

God bestaat niet (online te bekijken)

Muntz en van de Wint