Ik heb zojuist gestemd voor de holocaust, voor economische teloorgang, voor het natiolisme, rascisme en weet ik wat meer nog niet. Tenminste dat heeft men doen geloven de afgelopen dagen. Gelukkig mag het niet baten. De Europese bureaucratie, corruptie en het wanbeleid zit de meeste mensen tot boven het keelgat. Tijd om samen met de Fransen te laten horen dat een ander Europa noodzakelijk is. Een Europa voor de burgers. Niet een Europa voor de bestuurders, Eurocraten en internationale bedrijven.

Ik hoop dat het opvalt dat hoewel bijna de hele politieke ‘elite’ voor stemt, inclusief het bestuur van vakbonden als het FNV de achterban helemaal niet zo enthousiast is. Bij het FNV stemt ruim 70% van de leden tegen de grondwet. Toch werd constant gezegd dat de vakbonden voor waren. Alsof dat ook gelijk van de leden gezegd moet worden.

Indien Nederland vandaag Nee zegt en de politiek neemt dat over dan is dat een goede stap voor Europa.