Hiphop van de oude stempel in Latenstaan

ZOETERMEER | Hiphop-liefhebbers van de oude stempel kunnen vanavond (zaterdag) hun hart ophalen in jongerencentrum Latenstaan. Daar wordt een ‘underground hiphop party’ gehouden waarbij ‘echte’, rauwe hiphop uit de speakers zal dreunen. Dat werd ook wel weer eens tijd, vindt organisator Daan (29). Want terwijl hiphop in de jaren negentig volop leefde in Zoetermeer en er regelmatig feesten werden gegeven in de Boerderij, werd het daarna akelig stil. En dat is jammer meent Daan, want de hiphopscene in de stad is allesbehalve dood. Zo houden jongeren geregeld ‘hiphopbattles’ in parkeergarages en zijn her en der groepjes als Rock-a-Vein goed bezig.

En druk dat het was. Ik mocht niet eens meer naar binnen en werd dus verbannen van mijn eigen stek naar de Westpoint! Na afloop droop het zweet nog van de muren, dus volgens mij was het redelijk goed geslaagd.