Een mailtje naar de stemwijzer :


Een veel gehoorde vraag de laatste tijd in mijn omgeving gaat over een onderwerp waarover we allemaal zouden moeten gaan stemmen, maar waarover weinig bekend is : De Europese Grondwet. Waarom doen initiatieven als de stemwijzer hier niets voor? Deze heeft toch als doel juist de keuze voor burgers die ‘het nog niet helemaal weten’ een steuntje in de rug te geven? Is het overigens een politieke beslissing om hiermee niets te doen? Het is namelijk wel erg opvallend dat op het moment dat het stil blijft vanuit de regering, de ‘objectieve’ voorlichting ook ineens stil staat. Kan het zijn omdat de voorstanders liever niet hebben dat het voorstel te goed begrepen wordt om nog enige kans op aanname te maken?

Het is toch opvallend dat je normaal als er wat te kiezen valt je doodgegooid wordt met ‘objectieve’ informatie, maar dat hier iedereen zwijgt. Is men bang om slapende honden wakker te maken?