Min-ister Thom ( zegt u maar de Graaff hoor ) heeft een eigen tour m?t weblog om de gekozen burgemeester te promoten. U weet wel, dat plan waarin alleen de anderhalve zetel van D66 nog in gelooft.

Maar wat schetst mijn verbazing ( in de grootte van een luide ?Whuh??), Andre Manuael heeft een er een stuk voor gelogd. D66 (braaf, centrum, plannen die niemand wil) koppel ik nou niet bepaald aan Andre Manuel (controversieel, hard, grof). En inderdaad, de bijdrage draagt nou niet echt bij tot het geaccepteerd krijgen ( lees : Door de strot duwen ) van Thoms ‘little plan’. Vermakelijk is het wel.

In Zwolle kreeg de tour weer wat extra allure door een dr. Phil-achtige talkshow in de kelders van een onderwijscomplex. De honderden dolenthousiaste VMBO-scholieres trokken Thom bijkans de kleren van het lijf toe hij ze met olijke knipoog opriep tot burgerlijk initiatief. Zelf was ik volledig de weg kwijt in het kollosale gebouw en viel pas tijdens de slotregels de kelders binnen om zo het hartstochtelijke pleidooi voor kleinere scholen nog even mee te pikken. Ik krijg nu geen visioenen meer. Het beginnen hallicunaties te worden. Ik zie hoe honderden, nee duizenden VIP-bussen die dagelijks op de Nederlandse burger worden losgelaten. Volgeladen met bewindslieden, beleidsmedewerkers, communicatiedeskundigen en een sporadische weblogger. De overheid komt naar je toe deze zomer. Zelf raak ik ook steeds enthousiaster en heb daarnet zelf mijn eerste lange interview gegeven aan een jongen waarvan ik dacht dat hij voor de Volkskrant werkte maar bij nader inzien slechts de weg bleek te vragen. Je doet je best. Zo dadelijk kruip ik even achter het stuur om de chauffeur te helpen met het omzeilen van de rijtijdenwet. Mocht de volgende log dan ook uren op zich laten wachten, schakel dan over op teletekst. Dan weet u dat ik een minister in het kanaal heb gereden. Niemand die me dat kwalijk zal nemen. We zitten nu op het punt dat alle publiciteit goeie publiciteit is.

( meer hier. Wel even naar beneden scrollen )