Vandaag, bij gebrek aan activiteiten tijdens een omgekeerde versnelling, maar eens gepeilt wat er zoal rondloopt op de NS lijn Zoetermeer – Rotterdam Hofplein. Laten we eerst even een kader stellen. Ik ben gewend, des vroegers, te reizen tussen Zoetermeer – Leiden(!) – Amsterdam en later Zoetermeer – Utrecht(!) – Amsterdam. Dat was qua kipjes toch echt zeer goed geregeld. Dus misschien zie ik het allemaal te negatief.

Maar waar ik nou des ochtends tussenloop is weer het tegenovergestelde. Kortom, zo was ik vanochtend bezig een goede benaming voor deze groep vrouwelijk volk te bedenken. En dat wou ik dus even delen met jullie, lieve loglezertjes. Misschien dat het nog eens van pas komt bij het lopen van een blauwtje en ik het algehele gevecht met ‘het zwakke geslacht’ waar je nooit je zin krijgt. ( Je weet wie je bent! )

Bij deze ( plechtige tune ) wil ik de volgende categorie officieel instellen en benoemen tot de officiele indicatie ‘chickness’ op de hofpleinlijn : Geef mij mijn rib maar weer terug