Contant betalen in de winkel gaat geld kosten. De Nederlandse banken denken erover om de onkosten die contant betalen met zich meebrengt, door te berekenen. Dat schrijft De Telegraaf.

De banken willen een boete voor cash betalen doorvoeren omdat pinnen en chippen goedkoper is. Vervoer, opslag, onderhoud en beveiliging van de euro?s kost behoorlijk wat geld.

MKB

Of die zogenoemde cash-opslag bovenop de winkelprijzen komt of wordt berekend bij het trekken van geld ‘uit de muur’, is nog onbekend. Winkeliersorganisatie MKB is fel tegen het bankenplan.

Absurd plan. Het is toch een wettig betaalmiddel? Het argument dat het veel kost zal best wel kloppen, maar het is niet correct om dit door te berekenen. Stel je voor, ga je geld uitgeven in de winkel moet je daarover nog een bedrag betalen omdat je ‘contant’ betaald. En als winkel wil je misschien wel een pinautomaat, maar de installatie, onderhoud en abonnementskosten van die krengen is ook niet bepaald niets.

Dus hoe je het ook wend of keert als kleine ondernemer voor wie dit toch behoorlijke kosten zijn word je gewoon keihard genaait door een instelling waar je simpelweg niet onderuit komt als je in Nederland handelt. Misschien kunnen wij ons geld nog in Belgie ofzo onderbrengen?