Ja Yoghurt kopen, welkom in de jungle. Ik zat te bedenken dat ik mijn ouderlijk huis vroeger ( klinkt dit voor jou ook zo retro-jaren-50?) wel eens van die old-school yoghurt. Kan je je dat nog herinneren? Gewoon dat spul + een vrucht bijvoorbeeld aardbei. Meng meng, klaar.

Vanochtend stond ik bij de supermarkt klaar om dat spul maar ‘s aan te schafselen. Maar wat schept mijn verbazing? Dat bestaat gewoon niet meer! Wel extra vrucht plus minus drinkontbijt magere extra volle 100-vruchten mousse slagroom en nog tachtig varianten. Het enige wat er een beetje bij in de buurt kwam was magere aardbei yoghurt. En dat blieft ik principieel niet ( afvallen doe je niet door mager te vreten , maar door minder te vreten en meer te bewegen stelletje vetzakken ).

Wist je overigens dat het VGZ tegenwoordig Becel gaat vergoeden omdat het verantwoorde voeding is die voor minder vaatziekten zorgt? Mijn reet, gewoon een goede deal met de landelijke voedselnazi gesloten, Unilever. Geef liever mijn yoghurt terug, godverdomme.