Sinds ik geen kabelabonnement meer heb is het met televisiekijken ook niet veel geworden. Logica, logica. Maar ja waar blijft dan de internet revolutie die ons al 10 jaar voorspeld wordt; internet neemt de rol van de televisie volledig over. Ook qua het gewoon loeren. Helaas is er nog niet veel gebeurd sinds dien.

Enige lichtpuntje is natuurlijk de website van de publiek omroep. Maar dat is vaak nog chaotisch, rommelig en weinig eenduidig. Wil ik bijvoorbeeld een afleving van ‘Dit was het nieuws’ kijken ben je toch een tijdje aan het navigeren tussen verschillende sites, streams en omroepen. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Daarnaast staat bij lange na niet alles online.

En ander heel groot, ik riep Eureka, lichtpuntje was natuurlijk al de site van de VPRO ( met Tegenlicht, Dokwerk etc), maar vooral ook de nieuwe digitale zender van deze omroep. Op Holland Doc vind je alle details. Het is een soort van 24 uurs documentaire zender die elke week een ander thema uitzend. Ook te ontvangen via het digitale pakket van UPC trouwens. Hulde aan dit soort initiatieven. Heb ik toch nog enige hoop dat mijn kijk- en luistergeld goed terecht komt.