Gister was het weer een interessante avond. Ik was bij een bijeenkomst voor de bewoners van Palenstein om de sloop van de wijk toe te lichten. Er gaat de komende tien jaar fors geklust worden. Als het college haar zin krijgt wordt 2/3 van de hoogbouw gesloopt om plaats te maken voor nieuwe gebouwen. De Schoutenhoek (tegenover CKC ) wordt gesloopt en verplaatst. Een deel van de Osijlaan verdwijnt. De Biereco’s hoeven zich in elk geval niet te vervelen.

Het enige wat vermoedelijk blijft is het armoedig uitziende winkelcentrum. Waarom? Omdat het niet van de gemeente is, maar van een bedrijf. Is dit ook weer een stille hint richting privaterisering. Ik denk van wel.

Bewoners zijn er in elk geval niet allemaal even gelukkig mee. En dat kan nog wel eens vuurwerk geven. Twee eerdere voorstellen voor Palenstein ( waaronder 100% sloop ) zijn destijds ook niet doorgegaan. Het zou mij verbazen als dit plan er ook onverkort doorheen komt.