De hippies van Peta denken wel na over alles wat ze eten. Speciaal voor onze plantenbeschermheer Disjfa dan:

?Hoe zit het met planten??

Momenteel is er geen reden om aan te nemen dat planten pijn kunnen ervaren, omdat ze geen centraal zenuwstelsel, zenuwuiteinden en hersens hebben. De belangrijkste theorie waarom dieren pijn kunnen ervaren, is dat het een vorm van zelfbescherming is. Als je iets aanraakt dat zeer doet en dat je mogelijk kan verwonden, leer je door de pijn die dit veroorzaakt om het voortaan met rust te laten. Omdat planten zich niet kunnen voortbewegen en niet de noodzaak hebben dat ze leren bepaalde zaken te vermijden, zou dit gevoel overbodig zijn. Planten verschillen fysiologische totaal van zoogdieren. In tegenstelling tot de lichaamsdelen van dieren, kunnen veel overblijvende planten, vruchten en groenten keer op keer geoogst worden zonder dat de plant of boom er dood aan gaat. Als iemand bezorgd is over de gevolgen van de landbouw op het milieu, heeft vegetarische voeding de voorkeur boven vlees, omdat het overgrote deel van de tegenwoordig geproduceerde granen en groenten wordt gebruikt als veevoer. Door direct groenten te consumeren, in plaats van via dieren als koeien die 15 kilo plantaardig voedsel nodig hebben om er 1 kilo vlees van te maken, bespaar je heel veel landbouw (en vernietig je minder grond).