Vandaag op naar Firenze, buiten Italie ook wel bekend als het prachtige, mooie, geweldige Florence.

Granada, Spanja. Dat schijnt trouwens de place to be als je veel wilt zuipen voor goedkoop. In combinatie met allerlei tickets en kortingen die ze geven schijn je je voor weinig lam te kunnen zuipen. Het is maar dat je het weet.

En het regent hier weer helaas. Maar het is gelukkig niet koud en het miezert voorlopig nog maar een beetje. Ik loop dan ook nog gewoon in tshirt rond, wat een beetje zorgt voor scheve blikken aangezien een hoop mensen hier rondlopen alsof het al midwinter is. Wat waarschijnlijk voor de gemiddelde bewoners dan ook zo is.

Grappige ticketautomaten heb je hier trouwnes ook. Ik ga nu met een duurdere intercity in plaats van de regionale trein. Die heb ik namelijk al gemist en ik kon er niet nog eentje later vinden. Bij de automaat kan je dan ook gelijk je plaatsje reserveren. Je kan aanklikken waar je ongeveer wilt zitten in een coupe en een treinstel met plaatsnummer komt er uit rollen. Kost 3 euro extra maar dan heb je ook wat. Al met al 10.75 euro voor een rit van 75 kilometer. Iets wat nog steeds niet heel duur is.

Het blijkt overigens heel handig te zijn om te reserveren aangezien de trein meer dan vol is. Je moet dan een coupe binnensjokken en iemand van zijn plaats af verwijderen die niet gereserveerd heeft. Best maf, maar het werkt goed.

Brazilie. Dat is een andere aanrader die ik voor een vakantieland kreeg. Het schijnt meer te kampen met een slecht imago dan dat het echt zwaar crimineel is. Alhoewel je volgens mij niet in de verkeerde buurten moet komen.

Van het wonderschone, modieuze italiaanse vrouwenimago is overigens weinig te merken. De meesten dragen te veel make up en zeker te veel parfum, een treincoupe ruikt naar een rit meer als een molotovcocktail, en komt qua schoonheid vaak niet boven de gemiddelde, even zo arrogante, muts uit die je in Nederland meer dan overdadig hebt.

Natuurlijk heb je ook zo tussendoor nog wel de exemplaren die weinig tot geen makeup gebruiken. En tja met bruin lang haar en donkere ogen. Nou ja uhm. *kuch*

Ook om een australier te quoten : You say ciao and that’s about the conversation. Engelsprekende mensen zijn in Italie helaas nog een utopie.

13:30

Eerste indruk Florence : Jezus wat een drukke puinzooi

Tweede indruk Florence : Wonen hier nog mensen? De samenstelling op straat is ongeveer 80% toeristen, 10% wil wat aan die toeristen verkopen en de overige 10% ben ik nog niet tegengekomen.

Ik zit in een ostello die mij 20 harde euro’s per nacht kost, maar wel erg mooi is van binnen. En met veel voorzieningen. En midden in het centrum. Hopelijk beter dan die van Bologna dus, want ik ben nog niet binnen geweest.

Morgen ga ik waarschijnlijk een dagtrip naar Siena ondernemen en vandaag Florence bekijken. Ik heb mij net uit het centrum, Piazza Duomo (waar heet het anders), gevochten tussen de hordes Japanners en overig cameratuig en zit nu op een of ander plein. Blijkbaar komt de regen hier ook niet, want het is weer zonnig en duidelijk over 20 graden.

Iedereen heeft het trouwens maar de hele tijd over Florence zo mooi dit en dat. Voorlopig vind ik er nog geen pest aan en doet het mij alleen maar vrezen voor Rome.

In de trein kwam ik nog een engelsman tegen bij name Eddy. Die was op weg naar Pisa Airport om naar Stansted – London te vliegen. Hij heeft is een week van Palermo (sicilie) naar Napels, Rome, Florence, Bologna en weer terug gereisd. Petje af voor die snelheid.

-later.

Ben net het centrum uit gelopen, een berg op. Ik was moederziel alleen op de stoep. Kom je op de berg, is het een parkeerplaats vol met bussen. Wel een mooi uitzicht, teveel geelhuiden ( het begint nu vervelend te worden ja). Na wat van de berg af dwalen en rond dwalen besluit ik bijna een hartaanval te krijgen. Onder het mompelen van ?The fucking Dutch are not made for hills? strijd ik echter dapper verder.

Maar okee, uitzicht gezien, foto’s genomen. Florence gezien. Klaar en morgen naar Siena ( ik word er nogal dwars van soms ). Ik ga ook niet naar Pisa en daarvoor quote ik weer de Amerikaan waarmee ik de eerste ontmoeting had : I took the train, I took a picture of the tower, I took the train back. Backpackers kunnen soms zo verhelderend zijn.

Engelse vertalingen hier zijn ook altijd lachen.

When the car is stopped, engine must be kept (motor uit als je stil staat)

If fire occurs, press the fire-proof button.